Proiect inedit în Oradea: o tricicleta ambulantă cu cărți și broșuri se va plimba prin zonele turistice ale orașului. Cine a avut ideea?

În ședința Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului de joi, 1 iulie, au fost analizate 60 de lucrări, din care 30 în comisia mare CMUAT și 30 în subcomisia operativă.

„Un proiect  frumos, care vine să aducă plusvaloare imaginii de oraș turistic a Oradiei și a județului Bihor în general, și care a fost supus consultării CMUAT, este cel privind avizarea unei triciclete ambulante cu cărți și broșuri turistice, care prin ceea ce va oferi publicului, va promova de fapt patrimoniul orașului și al județului Bihor. Ne bucurăm că un orădean, precum Ovi D. Pop, care și-a dovedit deja profesionalismul în domeniul fotografiei, fiind premiat cu numeroase distincții naționale și internaționale, a venit cu acest proiect inedit, care cu siguranță va fi unul foarte agreat de turiștii care ne vizitează orașul”, a spus viceprimarul Arina Moș.

În cadrul ședinței CMUAT de joi, 1 iulie, S.C. Durans Press S.R.L, reprezentată de Ovi D. Pop, a solicitat aviz de oportunitate pentru comercializare de cărți în centrul istoric, propunând avizarea unei triciclete pentru vânzarea ambulantă de cărți, respectiv monografii ale Județului Bihor, ghiduri turistice ale județului, albume cu fotografii, dar și vederi sau hărți de buznar.

Ovi D. Pop a publicat 7 monografii ilustrate ale judeţului Bihor, lucrări ce conţin peste 1500 fotografii cu cele mai reprezentative locaţii din judeţ, respectiv 6 ediţii ale „Ghidului turistic al judeţului Bihor”, două ediţii ale albumului „Oradea mea”, o ediţie a albumului „Comitatus Bihoriensis” şi multe alte vederi şi cărţi de buzunar.

În ceea ce privește cariera fotografică a artistului, trebuie amintit că fotografiile sale au fost răsplătite cu 1.440 premii, din care 380 medalii de aur (locul I), dar  și cu trofee obținute în 78 ţări diferite. Inițiatorul proiectului a propus pentru tricicleta sa ambulantă două trasee: Piața Unirii – Cetatea Oradea și traseul Piața Ferdinand – Calea Republicii – Magazinul Crișul – Episcopia Romano -Catolică.

Pe aceste trasee, s-au propus câteva puncte de staționare: Piața Unirii, Parc 1 Decembrie, Cetatea Oradea (la intrare – zona podului de lemn), Parcul Libertății, Piața Regele Ferdinand, str. Republicii intersecție cu Aurel Lazăr. Triciclul ambulant se va poziționa în aceste puncte de staționare în funcție de traficul pietonal și în funcție de diversele evenimente cu public.

Distribuie informația
Alte știri