Proiect pentru amenajarea zonei pietonale din Cazaban

Proiectulul intitulat Amenajarea zonei pietonale din Str. Alexandru Cazaban, Municipiul Oradea, zona cuprinsă între Biserica „Sfântul Duh Mângâietorul”, Sala Sporturilor „Antonio Alexe”, Casa Tineretului și Calea Alexandru Cazaban va fi supus aprobării în ședința extraordinară a Consiliului Local de joi, 12 aprilie.
Va fi înaintat apoi spre finanțare în cadrul Programului Operaţional Regional.

Această investiție presupune crearea unuia dintre centrele polarizatoare ale vieții urbane, de calitate, atât din punct de vedere al activităților atrase, cât și a imaginii spațiului public, menit să ofere ambientul unui spațiu relaxant și prietenos, pentru adulți și copii, atât pentru rezidenții urbei, cât și pentru vizitatorii acesteia. Un alt scop al acestei amenajări este rezolvarea disfuncționalităților din această zonă și creșterea calității vieții.

Suprafața de teren pe care vor fi executate lucrări este de aproximativ 10.400 mp, neincluzând amprenta bisericii și a blocurilor de locuit. „440 mp vor fi pavați cu piatră cubică, fiind un carosabil ocazional, 5745 mp vor fi pavați cu granit, fiind o platformă pietonală accesibilă tuturor cetățenilor din acea zonă și nu numai, iar aproximativ 1830 mp vor fi destinați spațiilor verzi”, spune viceprimarul Florin Birta.

Vor fi, de asemenea, plantați aproximativ 25 de platani de dimensiuni mari, peste 700 de plante perene și aproximativ 1500 mp de gazon rulou. Va funcționa și o fântână arteziană la nivelul solului, iar iluminatul din piațeta pietonală va fi de tip LED. Nu vor lipsi băncile și nici suporturile pentru biciclete.

Distribuie informația
Alte știri