Proiect pilot al CJ Bihor: Camere video montate pentru supravegherea unor parcări de pe drumurile naționale din județ

În ultima săptămână au fost montate toate cele 9 camere video pentru supravegherea a cinci parcări de pe drumurile naționale din Bihor. Acesta este un proiect-pilot pe care Consiliul Județean Bihor și alte instituții partenere îl implementează cu scopul de a menține curățenia în județul nostru.

La finalul lunii martie a fost încheiat un protocol de colaborare între (1) Consiliul Județean Bihor, (2) Inspectoratul de Poliție Județean Bihor (IPJ Bihor), (3) Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj (DRDP Cluj) din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), (4) Societatea RCS&RCS și (5) Societatea BITROOT SOLUTION.

Conform protocolului de colaborare, firma Bitroot Solution pune la dispoziție gratuit 9 camere video pentru supravegherea a cinci parcări de pe drumurile naționale din Bihor, în timp ce compania RCS&RDS va asigura conexiunea la internet.

DRDP Cluj are rolul de a identifica parcările unde se depozitează frecvent deșeuri. IPJ Bihor preia în comodat camerele de supraveghere video, le monitorizează permanent și organizează echipe mixte cu Comisariatul Județean Bihor al Gărzii Naționale de Mediu pentru aplicarea măsurilor necesare.

Consiliul Județean Bihor monitorizează, de asemenea, camerele video și transmite către autoritățile competente informațiile de interes. Totodată, colaborează cu partenerii și primăriile din județ pentru punerea în aplicare a protocolului.

Protocolul este valabil patru luni, cu posibilitatea de prelungire.

Vă reamintim că mai sunt monitorizate atât parcările de pe drumurile județene, cât și Defileul Crișului Repede, cu scopul de a descuraja depozitarea ilegală a deșeurilor.

Distribuie informația
Alte știri