Proiect pilot: Arealul Bulz, Bratca, Șuncuiuș, Vadu-Crişului, monitorizat video non-stop

Proiectul pilot, inițiat de consilierul județean Sebastian Lascu și susținut de președintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, privind igienizarea și supravegherea zonelor în care se deversează deșeuri pe cursul Crișului Repede, va fi implementat. Valoarea lui este de 121.953 lei + TVA, la care se adaugă 1.800 lei +TVA/lună pentru monitorizare și 904 lei +TVA abonament curent și internet.

Proiectul se va derula pe 13 amplasamente din Defileul Crişului Repede, respectiv zona Bulz, Bratca, Șuncuiuș. Se vor monta și utiliza 22 de camere de mai multe tipuri cu care se vor supraveghea zonele identificate de inițatorul proiectului, Sebastian Lascu, și membri ai Serviciului Salvamont Bihor. Datele înregistrate de camerele de supraveghere vor fi transmise către Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu.

Amenzile pentru aruncarea de gunoaie în zonele publice sunt între 3.000 şi 6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 20.000 şi 40.000 lei pentru cele juridice. Poliţiştii bihoreni vor avea la dispoziţie cel mult o lună să-i identifice pe cei din imaginile surprinse de camere, care ulterior trebuie sancţionati. „Am încercat să evităm posibilitatea ca primăria locală să amendeze. Primăria foarte greu îşi amendează cetăţenii”, a precizat președintele Pásztor Sándor .

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri