Proiect transfrontalier vizand conservarea patrimoniului natural si cultural din Vadu Crisului

In prezenta autoritatilor judetene, s-a lansat, ieri, la Vadu Crisului, proiectul transfrontalier “Conservarea, protecția și promovarea naturii de ambele părți ale frontierei româno-ungare”, PRONATURE.
Are o perioada de implementare de 30 de luni si un buget de 2,5 milioane de lei. Jumatate din suma revine partii romane, Consiliul Judetean Bihor fiind lider de proiect.

Cu parte din bani, vechea cabana din Vadu Crisului urmeaza sa fie reabilitata in intregime si transformata intr-un centru de monitorizare si promovare a naturii. De asemenea, Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabila Bihor in calitate de partener si-a asumat rolul de a organiza o tabara junior ranger, de a realiza un film educațional despre situl Natura 2000 si ateliere de fotografie in natura cu copii.

Prin proiectul PRONATURE, la Vadu Crisului urmeaza sa se construiasca si Casa Olarului, un centru de promovare a traditiilor, localitatea fiind singura din Europa in care se mai practica mesteugul olaritului din argila alba.

Distribuie informația
Alte știri