Proiect USR-PLUS: Persoanele cu handicap din Romania nu vor mai fi nevoite sa se prezinte la reevaluari pentru a incasa indemnizatia

Persoanele cu handicap care nu pot urma programe de recuperare nu vor mai fi nevoite sa se prezinte la reevaluarile periodice, comisia de evaluare fiind obligata sa acorde un termen permanent de valabilitate a certificatului care atesta afectiunea, potrivit unui proiect initiat de parlamentari USR PLUS, dezbatut miercuri in sedinta de plen a Senatului.

Nerespectarea acestei dispozitii, care a fost introdusa si admisa in lege la comisiile raportoare, se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 30.000 si 100.000 de lei.

Amendamentul, propus de senatorul USR PLUS Stefan Palarie, vizeaza „persoanele cu handicap a caror afectiune a generat deficiente functionale si/sau structural anatomice intr-un stadiu ireversibil si care nu pot urma programe de recuperare”.

Senatorul USR PLUS Claudiu Muresan a declarat, in plen, ca aceasta initiativa legislativa este necesara in contextul in care, in practica, comisiile nu aplica in mod unitar cadrul legal care prevede, ca permanent, termenul de valabilitate al acestor certificate.

Distribuie informația
Alte știri