Proiectil din cea de a doua conflagraţie mondială, în curtea unui localnic din Țețchea

Un proiectil de calibru 76 milimetri, în stare de funcționare, a fost ridicat marți, din localitatea Țețchea, de către echipajul pirotehnic din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea.

Sesizarea, primită în dispecerat prin Sistemul Unic 112, a fost făcută de un localnic, care a găsit o muniție în curtea propriei gospodării, în timp ce efectua săpături pentru fundația unui anexe.

După identificarea muniţiei –  un proiectil de calibru 76 milimetri, în stare de funcționare, provenit din cea de a doua conflagraţie mondială, specialiştii pirotehnişti au procedat la cercetarea zonei în vederea asanării altor potenţiale muniţii, după care au transportat şi depozitat proiectilul în condiţii de siguranţă.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri