Proiectil din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, descoperit în Sâniob

Joi, 28 octombrie a.c., în urma unui apel primit prin Sistemul Unic de Urgență 112, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost mobilizat în localitatea Sâniob, pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată.        

Ajunși la locul indicat de apelant, specialiștii pirotehnicieni au identificat un proiectil de calibru 76 de milimetri, provenit din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Muniția a fost descoperită de un muncitor, în timp ce efectua lucrări la rețeaua de canalizare din localitate.

Proiectilul a fost ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă de către pompierii militari, urmând a fi distrus ulterior, prin explozie controlată.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor recomandă persoanelor care descoperă muniţii neexplodate, să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.

Distribuie informația
Alte știri