Proiectile descoperite în timpul lucrărilor agricole, pe un teren din comuna Cetariu

În cursul zilei de sâmbătă, 28 martie a.c., echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost solicitat să efectueze o operaţiune de asanare a muniţiei neexplodate, în localitatea Tăutelec, comuna Cetariu.

Ajunși la locul intervenției, pompierii militari au identificat 11 proiectile de artilerie de calibru 76 milimetri, provenite din cel de-al Doilea Război Mondial.

Munițiile, descoperite de un cetăţean în timp ce efectua lucrări agricole specifice sezonului, au fost ridicate, transportate și depozitate în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni ai inspectoratului, în vederea distrugerii ulterioare prin explozie controlată.    

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor reamintește persoanelor care descoperă muniţii neexplodate, să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.

Distribuie informația
Alte știri