Proiectul “Auschwitz 70 de ani”, promovat în Oradea

Thea O. Haimovitz, coordonatorul proiectului „Auschwitz – 70 de ani”, TVR CLUJ și Editura Libris invită orădenii, marti, 17 octombrie, ora 16.00, în Sala Mare a Primăriei , la un eveniment editorial de excepție dedicat evreilor de pretutindeni.

În cadrul manifestarii, va fi lansat volumul „ALive. Auschwitz 70 de ani” – o carte care cuprinde materialele realizate de TVR Cluj la împlinirea a 70 de ani de la eliberarea sinistrului lagăr al morții de la Auschwitz – precum și prezentarea a trei lucrări aparținând cunoscutului profesor universitar Carol Iancu.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Primaria oradeana printre participanți regăsindu-se primarul Ilie Bolojan , E.S. Ambasador Tamar Samash, universitari din țară și din străinătate, oameni de cultură și reprezentanți ai comunității evreiești din România și personalități ale vieții publice din Israel.

La lansare vor participa în calitate de invitați și profesorii universitari Andrei Marga, Ladislau Gyemant și Carol Iancu, colaboratori importanți ai proiectului TVR Cluj ”Mărturii din infernul Holocaustului”.

Distribuie informația
Alte știri