Proiectul autostrazii Transilvania s-a impotmolit, din nou, in Bihor. Pajistea din Fegernic e cauza

Proiectul autostrazii Transilvania s-a impotmolit, din nou in Bihor. Si asta la mai bine de 12 ani de la momentul in care a fost anuntat cu tam-tam ca demareaza. In aceasta perioada antreprenorul spaniol a fost revocat dar pe tronsonul bihorean a aparut o noua problema, sustine senatorul UDMR, Cseke Atilla.

El spune ca la Fegernic, de curand a fost declarata o suprafata de 280 de ha drept arie protejată, iar asta inseamna, automat,  includerea in categoria siturilor Natura 2000.

O portiune din acest areal se suprapune peste traseul viitoarei sosele de mare viteza, si in aceste conditii va fi nevoie de revizuirea acordurilor de mediu necesare dar si de o noua solutie tehnica. Concret, pentru a nu deranja flora din zona Fegernic se va impune ridicarea unui viaduct, care va ridica devizul si asa exagerat.

„Nu am nimic cu plantele şi nici cu ariile protejate, dar mi se pare cel puţin ciudat ca la 12 ani de la demararea proiectului, cu ani buni după ce a fost creionată ruta Autostrăzii Transilvania, să vină cineva şi să decidă că pe acel traseu trebuie să apară un sit Natura 2000”, spune senatorul Cseke.

 

Distribuie informația
Alte știri