Proiectul Crăciun de poveste la Muzeu continuă cu Povești la gura sobei

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal a venit în întâmpinarea sărbătorilor de iarnă cu un proiect intitulat Crăciun de poveste la Muzeu, care a început în 6 decembrie și se va finaliza în data de 22 decembrie a.c. Acesta cuprinde o serie de activități dedicate sărbătorilor de iarnă, adresate elevilor din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, precum și familiilor și a fost organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor.

Astfel, în primele două săptămâni (6-16 decembrie a.c.), au trecut pragul  1067 de elevi, însoțiți de cadrele didactice, atât din Oradea, cât și din județul Bihor, care au participat la atelierele de turtă dulce derulate la Muzeul Țării Crișurilor, la cele de confecționat ornamente de Crăciun, ce au avut loc la Muzeul Țării Crișurilor, la Muzeul Orașului Oradea, la Muzeele Memoriale „Iosif Vulcan” și „Aurel Lazăr” și, de asemenea, la activitatea de educație muzeală care a stat tot sub semnul Crăciunului, desfășurată la Muzeul Memorial „Ady Endre”.

Săptămâna aceasta (20-22 decembrie a.c.) proiectul va continua cu activitățile Povești la gura sobei, care se vor derula la sediul instituției din Str. Armatei Române nr. 1/A, în intervalul orar 10.00-11.30, 12.00-13.30, 14.00-15.30 și la care s-au înscris deja 173 de copii. Se mai pot face programări pentru data de 20 decembrie de la orele 12.00 și 14.00 și în data de 22 decembrie de la ora 14.00, la numărul de telefon 0259.706.101. În cazul în care există mai multe solicitări, suntem deschiși pentru organizarea a încă unui atelier în intervalul orar 16.00-17.30, în fiecare dintre zilele dedicate acestui atelier.

Activitatea practică va fi urmată de vizitarea uneia dintre expozițiile permanente, la alegere (Istorie, Artă, Etnografie, Științele Naturii, Vivariu), din cadrul Muzeului Țării Crișurilor.

Atelierele se desfășoară cu grupuri de minim 10 persoane și maxim 30 de persoane. Taxa de participare este de 15 lei.

Distribuie informația
Alte știri