Proiectul de 83 milioane lei pentru linia electrică aerienă Oradea-Bekescsaba a fost deblocat după 10 ani

<a href="https://pixabay.com/users/Niloblu/">Niloblu</a> / Pixabay

Guvernul României a adoptat o Hotărâre care permite finalizarea procedurilor de expropriere pentru Proiectul Liniei Electrice Aeriene 400 kV Oradea – Bekescsaba, a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice – Transelectrica, dezvoltatorul proiectului.

‘Această Hotărâre de Guvern permite finalizarea Liniei Electrice Aeriene , proiect aflat în conservare de 10 ani. Este vorba despre o investiţie de mare anvergură, cu o valoare actualizată, în 2014, de peste 83 de milioane de lei. Finalizarea acestei investiţii are o importanţă capitală pentru siguranţa în funcţionare a Sistemului Electroenergetic Naţional, iar Guvernul a înţeles acest lucru’, precizează Directoratul Transelectrica, în comunicatul citat.

Potrivit companiei, investiţia fusese blocată din anul 2008 din cauza exproprierilor.

Niloblu / Pixabay
Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri