Proiectul de eficientizare energetică a Colegiului Național Emanuil Gojdu, avizat favorabil

Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) a analizat în cadrul ședinței de săptămâna trecută 59 de proiecte. Dintre acestea, 26 au fost studiate în comisia de urbanism, în timp ce 33 au fost aduse în atenția comisiei operative.

Printre proiectele dezbătute se numără și un proiect care prevede eficientizarea energetică a Colegiului Național Emanuil Gojdu, de pe strada Spiru Haret, nr. 3-5.

Reabilitarea energetică a Colegiului a fost aprobată spre finanțare prin Planul National de Redresare şi Reziliență (PNRR) iar valoarea acestuia este de 30.244.452,47 lei.

Prin implementarea proiectului se urmăresc: lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior; lucrări de reabilitare/ modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri; sisteme de management energetic integrat pentru clădiri; sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald.

Intervențiile se vor realiza asupra a trei corpuri de clădire (liceu, sală de sport, internat).

Distribuie informația
Alte știri