Proiectul de numărare a berzelor la cuiburi continuă şi în 2018

Societatea Ornitologică Română (SOR) a lansat versiunea 2.0 a aplicaţiei mobile “Uite, barza!”, singura aplicație mobilă din Europa pentru recenzarea berzelor albe. Versiunea îmbunătăţită aduce ca noutate posibilitatea de a semnala zonele periculoase pentru berze trimiţând coordonatele GPS și o fotografie.

Aplicația a fost lansată oficial anul trecut, în parteneriat cu Enel România, iar proiectul de numărare a berzelor la cuiburi continuă şi în 2018. Numărătoarea berzelor începe de la 25 iunie și va dura până la 31 iulie 2018, aplicaţia putând fi accesată pe : http://www.sor.ro/Uite-Barza.

“Uite, barza!” este o aplicaţie uşor de utilizat, folosing GPS-ul fiecărui smartphone. Utilizatorul se poate înregistra cu contul de Facebook sau Google, marchează localizarea cuibului de berze și completează informațiile obligatorii. Datele pot fi trimise şi ulterior dacă nu există o conexiune la internet, ajungând în baza de date a SOR și fiind validate de administratorul platformei. Cei mai activi utilizatori ai aplicației sunt recompensați anul acesta cu binocluri și determinatoare de păsări.

Foto: adevarul.ro

Distribuie informația
Alte știri