Proiectul de pietonalizare a zonei străzii Libertății, în linie dreaptă

În data de 22 octombrie a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția proiectului „Pietonalizare zona Libertății din Municipiul Oradea”. Câștigătorul licitației organizate este Flodor Transcom SRL, iar partenerul este Porfido ed Arte Consortio Stabile, din Trento.

Proiectul are ca scop îmbunătățirea condițiilor de infrastructură publică urbană și a mobilității populației prin creşterea suprafeţelor pietonale, diminuarea gradului de utilizare a autoturismelor şi reducerea poluării în zona centrală a orașului Oradea.

Totodată, proiectul „Pietonalizare zona Libertății din Municipiul Oradea” prevede desființarea tuturor parcărilor și a carosabilului pe strada Libertății şi pietonalizarea integrală a străzii între Piața Ferdinand și strada Iosif Vulcan, prin pavare cu piatră porfir. Vor fi păstraţi copacii existenți și integraţi în zona pietonală, iar pe partea dreaptă, în zona taluzului spre albia Crișului Repede, se va amenaja un zid de sprijin în vederea stabilizării acestuia, unde se va realiza și o zonă pe care pietonii să se poată așeza.

În ceea ce privește strada Iosif Vulcan, proiectul prevede desființarea tuturor parcărilor, o intrare la viitoarea parcare de la nr. 12, un sens giratoriu în intersecția cu strada Libertății și trotuare stânga-dreapta denivelate, pavate cu piatră porfir. Tot în cadrul acestui proiect, pe strada Nicolae Grigorescu se va desființa carosabilul, se va realiza pietonalizarea integrală a străzii între Piața Ferdinand și strada Libertății, precum și un pavaj din piatră porfir.

Conform proiectului, sistemul de iluminat se va realiza pe sistem LED, mobilierul urban va fi în linie cu cele prevăzute pentru zona centrală. Nu se propune realizarea de zone verzi noi, dar se vor păstra cele existente.
Valoarea totală a contractului este de 9.344.500,1 lei + TVA, unde proiectarea presupune 183.000 lei iar execuția este în valoare de 9.161.500, 1 lei. Lucrarea se realizează în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri