Proiectul de reabilitare a Liceului German Friedrich Schiller din Oradea, aprobat

A fost aprobat proiectul de reabilitare energetică a Liceului German Friedrich Schiller, situat pe str. William Shakespeare nr. 22. Este primul proiect aprobat al Primăriei Oradea pe Programul Regional Nord Vest 2021 – 2027, depus spre finanțare în vara acestui an.

Lucrările de reabilitare care vor fi executate în acest scop sunt: reabilitarea termică a fațadelor, acoperișului și subsolului, înlocuirea tâmplăriei, intervenții la instalațiile termice și electrice pentru creșterea eficienței din punct de vedere energetic, precum și gestionarea inteligentă a energiei.

Totodată, se propune ca spațiile clădirii să fie transformate în spații moderne, curate și multifuncționale, din care vor fi eliminate finisajele parazitare, iar exteriorul degradat va fi curățat și reabilitat.

De asemenea, se are în vedere reamenajarea grupurilor sanitare de la parter, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, precum și amenajarea unor noi grupuri sanitare la etaj, suprapunându-se peste cele existente la parter. Totodată, se propune amenajarea sălii profesorale la etaj într-un alt spațiu decât cel existent.

Valoarea totală a proiectului este de 15,8 milioane lei, iar durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni.

Distribuie informația
Alte știri