Proiectul de suflet al doctorului Silviu Corbu continuă

Proiectul de educație terapeutică a pacientului oncologic și aparținătorilor săi, demarat în luna octombrie a anului trecut de doctorul Silviu Corbu, continuă. E realizat prin Asociația Educație pentru Sănătate, împreună cu Centrul Oncologic MedEuropa și Clinica Lavinia Davidescu.

Proiectul e menit a furniza informația adaptată în raport cu viața, contextul socio-profesional, acceptarea bolii, starea psiho-emoțională și credința pacientului, astfel încât să fie favorizată prezentarea precoce la medic, reducerea numărului de urgențe, scăderea poverii familiale, în paralel cu implicarea tot mai mare a celui suferind în luarea deciziilor terapeutice.

Evenimentul intitulat „Îngrijiri la domiciliu pentru pacientul oncologic” va avea loc joi, 26 ianuarie, în intervalul orar 17,30 –19,30, la Centrul MedEuropa, situat pe strada Constantin Brâncoveanu nr 59. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Speakerii evenimentului sunt dr Lucia Crețu, dr. Mircea Muțiu si dr. Nelia Popescu.

La nivelul județului Bihor, Clinica Lavinia Davidescu din Oradea este singura instituție medicală care acordă îngrijiri la domiciliu pentru pacientul oncologic, având contract cu CAS-ul.

Dorina Ursente

Distribuie informația
Alte știri