Proiectul ,,Geosera” implementat cu succes de elevii de la Școala Gimnazială „Szacsvay Imre”

Elevii claselor IV-VIII de la Școala Gimnazială „Szacsvay Imre” din Oradea au implementat cu succes proiectul ,,Geosera”. S-a amenajat o grădină educațională chiar în curtea şcolii pentru a fi utilizată ca mijloc de cunoaştere și cercetare interdisciplinară a fenomenelor naturii, prin activităţi practice de geografie-biologie, iar membrii echipei de mini-meteorologi au participat la un curs de formare la Centrul Știintific Agora din Debrecen şi la o excursie tematică de colecționare a rocilor reprezentative pentru mediul înconjurător.

Întorși acasă, în apropierea ,,laboratorului verde” a fost amplasată o căsuţă meteorologică ce le-a permis elevilor să monitorizeze zilnic temperatura aerului, umiditatea, viteza și direcția vântului
Pe lângă aprofundarea cunoştinţelor despre natură, elevilor li s-au atribuit diverse responsabilităţi prin care s-a urmărit practicarea agriculturii prin tendinţe ecologice. Un element central al activităților a fost promovarea alimentaţiei sănătoase prin cultivarea plantelor medicinale, condimentare, alimentare, elevii având oportunitatea de a afla care sunt beneficiile acestora asupra organismului.

Proiectul Geosera, coordonat la nivel şcolar de Eliza Tăut (profesoară de geografie) şi Kincs Grete (profesoară de biologie) este unul din cele 21 de proiecte finanţate de Fundaţia Comunitară Oradea prin ,,Fondul Științescu”.

Distribuie informația
Alte știri