Proiectul „Impuls” la final cu expoziția “Orizont explorabil” a Roxanei Andreea Popa

Expoziția “Orizont explorabil” a Roxanei Andreea Popa, secția Design vestimentar a avut loc sâmbătă, 26 mai 2018, la Muzeul Orașului Oradea- complex cultural. Cu această expoziție s-a încheiat seria evenimentelor expoziționale organizate de Kiwanis Art și Departamentul de Arte Vizuale al Facultății de Arte în cadrul proiectului Impuls, proiect menit să susțină excelența în artă.

”Interesul pentru ilustrația de modă vine în prelungirea fascinației artistei față de modul în care poate fi redată o haină pe corpul uman, de aura transformatoare pe care o haină reușește să o creeze și să o transmită atât celui care o poartă, cât și privitorului. În creația vestimentară se păstrează o linie flexibilă, artista aflându-se încă, după cum chiar ea mărturisește, în stadiul de experiment, fiind în căutarea stilului cel mai potrivit pentru a da formă propriilor idei. Acest experimentalism își găsește un corespondent firesc și în tehnica acuarelei pe care o folosește Roxana Popa, tehnică ce îi permite o libertate de expresie care lasă un loc important unor efecte naturale, necalculate și nu o dată surprinzătoare.” Se scrie în catalogul Roxanei Andreea Popa, de către conf. univ. dr. Ștefan Gaie.

Prezenți la eveniment, Decanul Faculatății de Arte Corina Andor, Șeful Departamentului de Arte Vizuale Teofil Știop, președinta Kiwanis Art Rodica Indig au vorbit despre importanța unei expoziții de debut în viața unui artist, despre rolul unificator, de oameni și spații, pe care l-a avut Impuls, despre nevoia intensificării vieții culturale a orașului.

Distribuie informația
Alte știri