Proiectul „Parc științific și tehnologic Bihor”, avizat favorabil

Consiliul Județean Bihor a solicitat CMUAT avizul arhitectului-şef pentru proiectul „Parc științific și tehnologic Bihor”, situat pe str. Ceyrat nr. 4. Această funcțiune de „parc științific și tehnologic” a fost inclusă în Masterplanul Campusului Universitar Integrat Oradea, aprobat prin HCL nr. 605/2018.

Proiectul a mai primit avizul arhitectului-şef în 2018, dar la faza de Studiu de Fezabilitate. Constă în construirea unei clădiri cu  regim de înălțime P + 2E. La nivelul parterului se va amenaja o zonă de cercetare și prototipare care va cuprinde 3 laboratoare de prototipare dotate cu aparatură de performanță, laborator de cercetare materiale avansate, laborator cercetare inteligență artificială, sală de conferințe cu o capacitate de 300 persoane, recepție, foaier/zonă expozițională, cafenea, sala de mese, anexe sanitare, spații tehnice și depozitări.

La nivelul etajului I se propune amenajarea a 15 laboratoare Open Lab, 3 laboratoare Makers Eco – System, sala de mese, sala de ședințe, anexe sanitare, precum și spații administrative.

La nivelul etajului II, proiectul prevede amenajarea a 15 laboratoare de inovare, 4 laboratoare Makers Eco – System, sala de mese, sala de ședințe, anexe sanitare, precum și spații administrative.

În cadrul ședinței CMUAT s-a prezentat noua variantă volumetrică și fațadele obiectivului, proiectul primind avizul arhitectului-şef.

Distribuie informația
Alte știri