Proiectul Parcului Științific și Tehnologic de la Universitate poate fi depus spre finanțare

S-a făcut un prim pas spre normalitate în plenul CJ Bihor. După două încercări nereușite, consilierii județeni au votat, miercuri, în unanimitate, cele două proiecte de hotărâri provind proiectul Parcului Științific și Tehnologic de la Universitate. Acesta va putea fi depus spre finanțare la ADR Nord-Vest, în cursul acestei luni.

Vicepresedintele CJ Bihor, Ioan Mang se declară încantat de decizia aleșilor judeteni, deoarece speră ca odată realizat, Parcul Științific și Tehnologic va oferi viitorilor absolvenți orădeni un loc de muncă atractiv.

Clădirile primului Parc Științific și Tehnologic din Bihor vor fi amenajate în vecinătatea Facultății de Științe Socio-Umane din Oradea, pe o suprafață de aproximativ 6 mii de metri pătrați. Valoarea preconizată a investiției este de aproximativ 7 milioane de euro, din care 3,5 milioane de euro reprezintă finanțare nerambursabilă din bani europeni.

Clădirea multifuncțională va dispune de spații de birouri, săli pentru organizarea de evenimente, laboratoare dotate cu echipamente de testare, măsurare și prototipare, precum și de un centru de prototipare cu acces la echipamente digitale.

Principalii beneficiari ai acestei investiții sunt:
Companiile din Oradea, județul Bihor și regiunea Nord-Vest care își desfășoară activitatea atât în parcurile industriale cât și în afara acestora (în vederea implementării de tehnologii noi sau prin accesul la infrastructura și serviciile create)
Universitatea din Oradea, prin accesul specialiștilor la echipamente de cercetare de ultimă generație
Doctoranzi și cercetători
Centre de cercetare private și publice (prin utilizarea infrastructurii și a serviciilor nou create și prin comercializarea rezultatelor cercetării)
Start-up-uri și Spin-off-uri (societăți nou înființate desprinse dintr-un departament sau companie mai mare) – prin accesul la infrastructura de birouri și utilități precum și accesul la laboratoare și echipamente tehnice
Județul Bihor – dezvoltarea sectorului de Cercetare-Dezvoltare-Inovare (atragere de investitori cu activități inovatoare – cu valoare adăugată mare).


Distribuie informația

Alte știri