Proiectul Parcului Științific și Tehnologic, gata pentru a fi depus la ADR Nord-Vest

Contractul de asociere în participațiune, respectiv acordul de parteneriat pentru înființarea Parcului Științific și Tehnologic Bihor S.R.L au fost semnate marți, 12 februarie, de reprezentanții la vârf ai Consiliului Județean Bihor, Universitatea din Oradea și Societatea Parcuri Industriale Bihor S.A.

Viitoarea entitate va fi amplasată pe un teren situat pe strada Ceyrat, nr.4, în spatele Facultății de Științe Socio–Umane. “Aici vor fi realizate produse inovative pe care societăţile ori le vor folosi pentru ele, ori le vor vinde”, spune rectorul Constantin Bungău care e convins ca proiectul va aduce beneficii municipiului Oradea şi judeţului Bihor. Va avea peste 40 de laboratoare și va utiliza rezultatele activităților de cercetare și aplicarea tehnologiilor avansate în economie.

Există un proiect în acest sens, estimat la 7 milioane de euro (50% cofinanţarea CJ Bihor) ce va fi depus pentru finanțare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest in perioada imediat următoare. „Noi intenționăm să depunem actele cât mai repede ca să fim primii. Deocamdată nu a depus nimeni”, spune Ioan Mang, vicepresedintele CJ Bihor.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri