Proiectul strategic pe Sănătate al Bihorului va primi finanţare prin RO-HU

Proiectul strategic pe Sănătate al Bihorului va primi finanţare prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria. E în valoare de aproximativ 8,6 milioane euro.

Cu aceşti bani se vor construi două centre medicale de urgenţă în zona montană – la Stâna de Vale şi la Padiş – şi se va implementa un sistem de telemedicină, prin intermediul căruia aceste centre, dar şi spitalele din Marghita, Salonta, Beiuş şi Aleşd vor fi conectate de Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, pentru o mai rapidă diagnosticare şi stabilire a modului de intervenţie.

Totodată, Centrul Oncologic din urbea de pe malurile Crisului Repede va fi dotat cu echipamente de diagnosticare şi tratament, iar spitalele din judeţ vor primi aparate de radiologie şi ecografie. În acelaşi proiect este prevăzută înfiinţarea, la Facultatea de Medicină din Oradea, a unui centru de formare continuă de abilităţi practice. Acolo personalul medical din Bihor va putea să se perfecţioneze în tehnici de medicină minim invazivă folosind modele virtuale.

De achiziţiile de echipamente pentru toate spitalele din judeţ, din acest proiect, se va ocupa managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp, iar şeful UPU, Hadrian Borcea, se va ocupa de sistemul de telemedicină.

Distribuie informația
Alte știri