Propunerile PSD-ALDE de modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală nu vor limita fenomenul infracţional

Toate propunerile formulate de alianţa PSD-ALDE pentru modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală sunt gândite pentru a proteja interesele unor subiecți de drept care sunt urmăriţi penal, cercetaţi penal sau ale unora condamnaţi deja si, nu pentru a limita fenomenul infracţional. E declarația deputatului PNL Ioan Cupşa, vicepreşedintele Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei. Aduce în acest sens şi exemple concrete.

El spune că propunerile alianţei la putere, 110 la numar, întinse pe 26 de pagini vor fi dezbătute imediat după data de 3 mai. Multe dintre ele sunt absurde, dar cei de la putere aplică principiul” pentru că putem”, având 2/3 din voturile din Parlamentul României.

PNL-ul va analiza toate propunerile făcute de alianţa PSD – ALDE şi va formula amendamente pe marginea lor în urma consultării cu reprezentantii asociaţiilor profesionale ale procurorilor şi judecătorilor, spune deputatul liberal.

Distribuie informația
Alte știri