Protejarea mediului înconjurător și arhitectura verde, preocupările ediției 2019 a Bienalei de Arhitectură Transilvania

Arhitectura verde, armonia habitatului, protejarea mediului înconjurător, integrarea elementelor tradiționale în arhitectura modernă și conservarea patrimoniului rural sunt preocupările acestei ediții a Bienalei de Arhitectură Transilvania. O dovedesc proiectele realizate în toată lumea de cei șase arhitecți de talie internațională care formează Juriul BATRA 2019, dintre care patru români.

Juriul BATRA 2019 va trebui să decidă câștigătorii pentru 10 categorii/secțiuni de concurs: Arhitectura locuinței individuale, Arhitectura locuințelor colective, Arhitectura dotărilor comunitare și de producție, Arhitectura spațiului public, Arhitectura patrimoniului cultural, Rural, Arhitectura spațiului interior și scenografie, Microarhitectura- Arhitectura temporară, Design de obiect, Proiecte culturale: Inițiative și Experimente. Pe 23 noiembrie 2019, membrii juriului vor conferi Trofeul Bienalei celui mai bun proiect propus pentru fiecare secțiune.

A patra ediție a Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA) 2019, organizată de Ordinul Arhitecților din România, Filiala Transilvania, în parteneriat cu filialele OAR din Bihor, Satu-Mare, Alba și Nord-Vest, va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 7-23 noiembrie. Scopul acestei ediții este reflectat de tema aleasă, ”Viitorul/Acum”, respectiv dorința de a implica întreaga comunitate în planurile și deciziile arhitecților, urbaniștilor, peisagiștilor, autorităților, pornind de la premisa că numai așa viitorul poate reflecta ceea ce ne dorim cu toții.

Distribuie informația
Alte știri