Protest cu „porci zburători” în faţa Ministerului Educaţiei

La debutul noului an școlar mai mulţi reprezentanţi ai Consiliului Național al Elevilor și ai comunităţii Declic au ieşit în stradă, înarmați cu baloane în formă de porc și cu tablete confecționate din cartoane. Au protestat la Ministerul Educaţiei şi le-au reproşat oficialilor din învăţământ că nu au asigurat tabletele necesare tuturor elevilor, aşa cum au promis.

„Ministerul Educației și Guvernul au avut patru luni la dispoziție să cumpere tabletele necesare în anul școlar 2020-2021. Dar în loc de cele 250.000 promise, și oricum insuficiente, vor fi doar 80.000 și nici acelea nu ajung la timp. Porcii au învățat să zboare și tabletele promise de ministrul Educației, Monica Anisie, înainte de vacanță, tot nu au ajuns la tinerii care au nevoie de acestea. Aproape un milion de elevi nu au avut acces la educație în perioada restricțiilor, din cauza ca n-au avut laptop sau tableta. Ne întrebăm ce se va întâmpla cu aceștia în noul an școlar”, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic.

„Am ales simbolul porcilor pentru că tabletele vor ajunge la elevi atunci când vor zbura porcii. De patru luni de zile primim promisiuni din partea Guvernului, Ministerului Educaţiei naţionale. Elevii din România vor acţiune”, au transmis mai transmis reprezentanţii elevilor.

Oficialii Ministerului Educației spun că ei nu au nicio vină.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri