Protest spontan al angajaților APM Bihor

Angajații din Agenția pentru Protecția Mediului Bihor au protestat spontan azi, 16.05.2024, alături de angajații din celelate Agenții pentru Protecția Mediului din alte județe, fiind profund indignați de discriminarea salarială la care sunt supuși în comparație cu colegii lor din alte agenții și instituții județene,

Agențiile judetene pentru Protecția Mediului își desfășoară activitatea sub coordonarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și au aceleași responsabilități și atribuții în implementarea politicilor și a legislației în domeniul protecției mediului la nivel județean. Este esențial ca această egalitate să se reflecte și în nivelul salariilor.

Nu solicităm privilegii suplimentare față de alte instituții județene, ci doar încetarea discriminării și respectarea drepturilor noastre legitime! Senatul României a luat deja măsuri pentru a corecta această injustiție, adoptând amendamente pentru eliminarea discriminării salariale. Cu toate acestea, proiectul de lege a rămas blocat în Camera Deputaților (PL-x nr. 67/26.02.2024), iar nenumăratele demersuri făcute pentru obținerea drepturilor noastre legitime au fost ignorate, au transmis protestatarii într-un comunicat de presă.

Protestul spontan de azi a fost un prim semnal pentru guvernanți si deputați. Angajații sunt hotărâți și vor continua sa protesteze până când nedreptatea salarială va fi înlăturată.

Distribuie informația
Alte știri