Protest spontan la CET Oradea. Tot orasul ar putea ramane fara caldura

UPDATE: Directorul Stanel Necula sustine ca a aflat de protest de la colegi. De asemenea, a afirmat ca nu cunoaste nemultumirile salariatilor de vreme ce nu a avut un dialog cu acestia si recunoaste ca i-a invitat la ora 14:00 sa faca o delegatie, dar muncitorii nu s-au prezentat. Stanel Necula a mai declarat ca nu este vorba de nici o reducere de salarii ori de personal, ba dimpotriva, inginerul sef ar fi propus cresterea organigramei cu 10 persoane, din cauza ca sunt foarte multi angajati care urmeaza sa intre in pensie. In cazul in care oamenii nu vor intra la munca, cel mai probabil o parte dintre instalatiile centrale se vor opri.

UPDATE 2 Angajatii CET il acuza si pe primarul Ilie Bolojan ca il sustine pe managerul de la Termoficare, Stanel Necula, tinta principala a nemultumirii protestatarilor.

Stirea initiala:

Aproximativ 100 de persoane au inceput, joi la pranz, un protest la poarta Electrocentrale SA din strada Borșului. Oamenii spun că refuză să intre în locul celor din schimbul doi.

Angajatii se plang ca au salarii extrem de mici desi au zeci de ani vechime in domeniu. In plus circula tot felul de zvonuri legate de posibile diminuari ale veniturilor lor, mai exact banii aferenți sporului de noapte i-ar putea pierde.

Tinta revoltelor e managerul Stanel Necula pe care angajatii CET il considera un prost comunicator si un destabilizator, el fiind cel care a divizat societatea de termoficare. In cazul in care protestul se prelungește centrala se poate opri, de la ora 18.

20170216_132115

20170216_132050

20170216_132813

Alte știri