PROTEST : Un miting impotriva dezincriminarii abuzului va avea loc miercuri seara in Piata Unirii din Oradea

Un nou protest este anuntat pentru astazi, 1 februarie, in centrul municipiului Oradea, in urma aprobarii Ordonantei de modificare a Codului penal. Pe Facebook, a fost creat un eveniment cu urmatorul text:

ORĂDENI! BIHORENI! ROMÂNI! ASTĂZI, 1 FEBRUARIE 2017, ORELE 17:00, NE ADUNĂM CU TOȚII ÎN PIAȚA UNIRII!
VOM AVEA ȘI AUTORIZAȚIE, ATÂT PENTRU PROTEST CÂT ȘI PENTRU MARȘ!

TRĂIM CLIPE ISTORICE! E ÎN JOC VIITORUL VOSTRU ȘI AL COPIILOR VOȘTRI! NU STAȚI ÎN CASE! NU FIȚI INDIFERENȚI! ORICE DICTATURĂ AȘA ÎNCEPE: PRIN INDIFERENȚA OAMENILOR CARE CRED CĂ EI NU VOR FI AFECTAȚI DE MĂSURILE ABUZIVE ALE UNUI GUVERN DE TICĂLOȘI ȘI TRĂDĂTORI DE ȚARĂ!

TOȚI ROMÂNII CARE ÎȘI IUBESC CU ADEVĂRAT ȚARA VOR FI ÎN STRADĂ! ASTĂZI ȘI ÎN ZILELE CARE URMEAZĂ!
VENIȚI ALĂTURI DE NOI!

Un miting a avut loc si azi noapte. Cateva sute de oameni s-au adunat lin Piata Unirii, dupa ce Guvernul a adoptat pe furis ordonanta care dezincrimineaza abuzul in serviciu, o gratiere mascata adresata politicienilor. Proiectul n-a fost anuntat pe ordinea de zi si a fost introdus doar pe lista suplimentara, iar azi noapte, cu o viteza fulger a fost publicat in Monitorul Oficial.

In toata tara au fost miscari de strada, inclusiv in Oradea iar astazi se anunta noi proteste. Oamenii au cerut demisia Executivului pe care-l acuza ca tine partea hotilor. Exista totusi un termen de 10 zile pana la intrarea acestuia in vigoare, lucru neobisnuit pentru o ordonanta de urgenta care produce, de obicei , efecte imediate.

Alte știri