Proteste pe perioadă nedeterminată la casele de asigurări de sănătate

Angajaţii caselor de asigurări de sănătate au declanşat proteste pe perioadă nedeterminată. Au venit la birouri dar refuză să lucreze cu publicul şi cu furnizorii de servicii pentru sistemul de sănătate. Protesteaza şi angajaţii Casei de Asigurări de Sănătate a poliţiştilor, jandarmilor şi judecătorilor, nemulţumiţi că au salarii prea mici în raport cu volumul de muncă.

Sindicaliştii spun că salariile sunt îngheţate încă din 2018. Iar mulţi au plecat în alte instituţii.

În aceste condiţii activitatea cu publicul este blocată, ceea ce înseamnă că nu se eliberează adeverine, carduri sau formulare şi nici nu se procesează cererile de concedii medicale.

Întreruperea activităţii CNAS creează îngrijorări, întrucât săptămâna viitoare trebuie să se facă plăţile pentru serviciile medicale din spitale şi farmacii.

Conducerea Casei Naționale de Sănătate spune că înțelege revendicările angajaților, dar cere să nu fie afectate interesele asiguraților.

Ministrul Sănătății cere continuarea dialogului, mai ales că CNAS se confruntă și cu probleme legate de gestionarea fondurilor. Deși e bugetul cel mai mare din România, există o problemă de contributivitate care ridică probleme.

Distribuie informația
Alte știri