Provocati de activistii „Oradea Civica” sa sprijine campania „Fara penali in functii publice” consilierii PSD au parasit sala

Inițiativa cetățenească de modificare a Constituției pentru interzicerea penalilor sa ocupe functii publice le-a fost prezentata, miercuri consilierilor judeteni. Activistii grupului „Oradea Civica” le-au cerut politicienilor din CJ sa semneze pentru ca propunerea sa poata deveni proiect de modificare a legii fundamentale.

Dupa un schimb de replici cu membrii ONG-ului, vicepresedintele CJ Bihor, Ioan Mang, a parasit sala, fara a semna propunerea. Imediat l-au urmat ceilalti consilieri judeteni.

Petitia a fost semnata, in schimb de presedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, dar si de consilierii Opozitiei. Pentru ca proiectul de lege să ajungă pe masa Parlamentului este necesară susținerea a cel puțin 500.000 de cetățeni cu drept de vot din cel puțin jumătate din județele tării. Toți cei care doresc să sprijine demersul o pot face accesând pagina de internet farapenaliinfunctiipublice.ro.

Distribuie informația
Alte știri