PS Sofronie a fost in vizita la fundatia lui Mihai Neșu,

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a vizitat luni Fundația Mihai Neșu din Oradea. Ierarhul a adus daruri şi i-a binecuvântat pe pacienţii Centrului de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii, relateaza agentia de stiri a Bisericii Ortodoxe.

PS Sofronie s-a întâlnit cu fostul fotbalist, fondatorul centrului de recuperare unde copii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani beneficiază de tratamente specifice de recuperare și terapie, cu ajutorul unor cadre medicale specializate.

„Este impresionant cum omul acesta, greu încercat, a găsit, cu ajutorul lui Dumnezeu, resursele, nu doar să își poarte cu demnitate propria cruce, ci și să își ajute semenii, îndeosebi pe copiii care au diferite dizabilități și suferințe, unele chiar grele. Este cu atât mai impresionant și cred că este un model pentru noi toți, pentru fiecare creștin în parte, pentru că, până la urmă, orice întâlnire cu Mihai Neșu este o lecție de viață”, a spus Preasfințitul Părinte Sofronie.

Fundația Mihai Neșu a fost înființată de fostul sportiv după accidentul suferit în anul 2011. Dacă în iunie 2015, la deschidere, capacitatea centrului era de 30 de copii, în prezent, Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii ocrotit de Sfântul Ierarh Nectarie din Oradea deservește un număr de 80 de copii.

sf: basilica.ro

Distribuie informația
Alte știri