PSD acuza: Camarila primarului Ilie Bolojan a acaparat terasele din nou renovata Piata a Unirii

Intr-un comunicat de presa transmis vineri, PSD critica alocarea spațiilor pentru terase în Piața Unirii din Oradea. „Procedura s-a făcut în mod netransparent, prin abuz de putere și cu favorizarea camarilei primarului PNL, Ilie Bolojan”, spun social-democratii.

Primele două societăți care au reușit să pună mâna pe un spațiu in centru sunt patronate de gașca primarului Bolojan. Lord’s Pub este patronat de nimeni altul decât directorul Direcției Patrimoniului Imobiliar din Primăria Oradea, Lucian Popa, consilierul PNL instalat în această funcție la propunerea directă a primarului Bolojan. Restaurantul Romanda este în proprietatea lui Paul-Ovidiu Grama (90% din părțile sociale), soțul Ancai Grama Sas, purtărtorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Oradea și unul dintre cei mai apropiați și longevivi consilieri ai primarului Ilie Bolojan. PSD cere chiar demisia celor doi functionari.

„Acest caz grav de corupție, asociat cu abuz în funcție și conflict de interese, de aceea pentru a intra în legalitate, solictăm demisiile celor implicați, în primul rând domnul Popa Lucian și doamna Anca Georgeta Grama (Sas). La fel și primarul Ilie Bolojan trebuie să își asume public faptele camarilei sale și să recunoască că nu este modelul de cinste și corectitudine în care a pozat în toți acești ani.”, se mai arata in comunicatul Biroului de presa al PSD.

In replica, directorul Direcției Patrimoniului Imobiliar din Primăria Oradea, Lucian Popa sustine ca nu are nicio legatura cu terasa Lord’s. ” Nu ma ocup eu de afacere, administratorul se ocupa” a declarat Popa pentru oradeaindirect.ro.

Si Primaria a raspuns printr-un comunicat de presa ca alocarea spațiilor pentru terase în municipiul Oradea se face în baza Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților în zone publice, aprobat de Consiliul Local Oradea. „Conform regulilor de amplasare a teraselor din Regulament, pe spațiile pietonale terasele pot fi amenajate în fața punctului de lucru cu profil de alimentație publică, de către deținătorul acestuia. Terasa poate fi extinsă în fața spațiului vecin în cazul în care acesta nu are ca obiect de activitate alimentație publică. ” se arata in comunicatul Primariei

Distribuie informația
Alte știri