PSD Bihor solicită demiterea inspectorului şcolar general Horea Abrudan

Foto: facebook/ISJ Bihor

PSD Bihor a trimis o scrisoare deschisă ministrului Educației, Ligia Deca, prin care cere demiterea urgentă a inspectorului școlar general Horea Abrudan. Asta în urma trimiterii în judecată a două cadre didactice acuzate de DNA de fraudarea concursului pentru ocuparea funcției de director la Şcoala „Avram Iancu” din Oradea.

„Am aflat din spațiul public de finalizarea, prin trimiterea în judecată de către DNA – Serviciul teritorial Oradea, a dosarului constituit în cazul fraudării concursului pentru ocuparea postului de director la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”. Justiția își va urma cursul, însă responsabilitatea în acest caz nu este doar una de natură penală. Există și o responsabilitate politică a PNL, partidul care a propus și numit persoanele care au avut sarcina de a organiza acest concurs, inclusiv una din persoanele trimise în judecată. De asemenea, considerăm că atribuțiile și responsabilitățile legale impuse de funcția de inspector general și de președinte al comisiei județene de organizare a concursului național de directori, deținute de Horea Abrudan, necesită asumare la apariția unui eșec atât de grav. În cazul dumnealui este vorba fie de complicitate, fie de incompetență, iar , în lipsa unei DEMISII DE ONOARE, soluția este una singură: DEMITEREA acestuia de către Ministrul Educației”, transmite PSD Bihor

Şefa Casei Corpului Didactic Bihor, Mioara Ţigan, care în 2021 ar fi falsificat rezultatele unui concurs pentru funcţia de director la o şcoală, a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA, alături de complicele său, Ioan Sorin Cuc, cel care câștigase postul, deşi a obţinut o notă insuficientă, potrivit unui comunicat al DNA, transmis miercuri. Cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată în stare de libertate. 

Distribuie informația
Alte știri