PSD, după promulgarea bugetului: Un joc electoral meschin, pe spatele tuturor românilor!

PSD afirmă, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat bugetul de stat pe 2019, că acesta ar trebui să îşi ceară scuze că a blocat nejustificat bugetul, calificând atitudinea preşedintelui drept „un joc electoral meschin, pe spatele tuturor românilor”. În ceea ce priveşte criticile preşedintelui referitoare la punctul de pensie, PSD consideră că acesta „nu doar că citeşte mai greu, ci şi înţelege mai greu ceea ce e scris în programul de guvernare”, conform news.ro.

PSD subliniază şi că bugetul prevede creşterea alocaţiilor pentru copii, de la 84 lei la 150 lei, iar în cazul copiilor cu dizabilităţi de la 200 lei la 300, menţionând că „aceste majorări ar fi putut intra în vigoare începând cu 1 martie, dacă preşedintele Iohannis nu ar fi amânat inutil promulgarea bugetului”.

Social-democraţii susţin că va creşteşi bugetul total al administraţiei publice locale, cu 4,6 miliarde lei. „Prin urmare, în loc să acuze PSD şi să mintă cetăţenii, preşedintele Iohannis ar trebui să îşi ceară scuze de la toate categoriile sociale care au fost afectate de întârzierea nejustificată a promulgării Legii bugetului pentru anul 2019”, conchide PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că PSD a picat şi ultimul test al reponsabilităţii, remarcând că legea bugetului de stat, pe care o trimisese la Parlament pentru reexaminare, a ajuns la promulgare neschimbată. De asemenea, şeful statului a afirmat că, în ceea ce priveşte pensiile, PSD trăieşte într-o lume paralelă. Imediat după declaraţie, Administraţia prezidenţială a anunţat că preşedintele a semnat decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri