Public de toate vârstele prezent la noua expoziție „De-a copilăria”

În sufletul fiecărui om găsim copilăria, iar de ieri, 22 noiembrie, copilăria se află într-un mod palpabil şi la Muzeul Țării Crișurilor.

Cele peste 600 de jucării selectate din colecția Asociației Muzeul Jucăriilor au stârnit interesul tuturor vârstelor, chiar dacă jucăriile (precum păpușile, figurinele, mașinuțele, trotinetele etc.) au aparținut generației de 50-60 de ani, poate și mai mult.

La deschiderea expoziției a participat și un grup de copii care a fost primit printr-un gest drăgăstos din partea scriitorului Mircea Pricăjan, care, în timpul discursului său, s-a așezat pe podea în fața copiilor pentru a le vorbi.

„Mă uitam la ele și le admiram”

Acestea erau cuvintele lui Mircea Pricăjan care a îndemnat copiii să se bucure de jucăriile lor, subliniind și admirația sa față de jucării în perioada copilăriei sale.

„Vârsta de aur a seturilor Lego” este numele celei de-a doua expoziții organizate în colaborare cu Consiliul Județean Bihor și Asociația Brickenburg din Cluj-Napoca, care conține seturi de piese Lego din 1970-1990. Temele principale au fost Orașul, Cosmosul, Trenul și Pirații, teme conturate cu ajutorul pieselor deja expuse în vitrină.

Toată munca depusă a fost dedicată copiilor, aceștia putând să se bucure de joacă într-un spațiu special amenajat.

Expoziția va rămâne deschisă până în data de 10 februarie 2019. Preţul biletelor: 8 lei – adulţi; 4 lei – copii peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari. Intrarea este gratuită pentru copiii de până în 4 ani, copiii din casele de asistenţă socială, veteranii de război, lucrătorii actuali şi pensionarii din reţeaua muzeistică naţională.

Mălina-Maria Guler, Jurnalism, An II

Distribuie informația
Alte știri