Public numeros la debutul proiectului „Impuls”

Asociația Kiwanis Art Oradea a deschis sezonul evenimentelor culturale la care i-a invitat pe orădeni în fiecare an de la înființare (2010). Luni, 21 mai a debutat proiectul Impuls, gandit și urmărit în dezvoltare pas cu pas de președinta în exercițiu Kiwanis Art, Rodica Indig, președinte și al Asociației Ars Nobilis.

Evenimentul a fost găzduit în spațiul generos al galeriei Quark, din str. Cuza Vodă nr. 21 A. În deschiderea expoziției, Rodica Indig a prezentat mapa Impuls, conținând câte un catalog pentru fiecare student participant la proiect. Universitarii Corina Andor, decan al facultății, Teofil Ioan Știop – șef al Departamentul Arte si Radu Gheorghe Mărieș au vorbit despre beneficiile unei astfel de expoziții în parcursul artistic al tinerilor protagoniști ai serii: Adina Bonca și George Fule și al celor care vor expune în următoarele zile, despre emulația generată de succesiunea de evenimente create de proiect, despre nevoia de a susține arta într-un context tot mai puțin prielnic acesteia.

Surprinzătoare chiar și pentru organizatori a fost participarea la eveniment a unui public numeros, între care și Prea Sfinția Sa, Episcop Virgil Bercea, care a onorat de câte ori a putut invitațiile făcute de KIwanis Art, încurajandu-i astfel pe tinerii care se dedică artei. Orădenii sunt așteptați la maratonul artistic din următoarele 5 zile ale proiectului, care se vor desfășura după cum urmează:
22 mai, ora 17- Muzeul Orașului Oradea, Cetatea Oradea, corp B, et.1 – Pictură. Raluca Țifrea
23 mai, ora 17 – Sinagoga Zion, str. Independenței nr. 8- Pictură și multimedia – Vasilica Roman
24 mai, ora 17 – Muzeul Aurel Lazăr, str. Aurel Lazăr, nr. 13 – Grafică- Otilia Pfeil
25 mai, ora 17 – Librăria R& R, str. Vasile Alecsandri, nr 8 – Arte decorative – Iulia Mago
26 mai, ora 17 – Muzeul Orașului Oradea, Cetatea Oradea, corp B, etaj 1 – Design vestimentar – Roxana Popa.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri