Public speaking: cum gestionăm emoțiile în discursul public?

Ieri, în cadrul comunității Toastmasters Oradea, care abordează public speakingul, a avut loc ședința săptămânală cu tematica „Cum gestionăm emoțiile”, care a avut trei invitate speciale obișnuite cu lumea „scenei”: Anda Tămășanu, actriță la Teatrul Regina Maria, Bianca Malița, prima femeie magician din România, și Cristina Pușcaș, istoric și muzeograf.

Ședința a constant în analiza și dezbaterea stilului de vorbire a fiecărui invitat de către patru evaluatori: Adina Iancu urmărea discursul gramatical, Ioana Gomboș a fost numărătorul de „Ă-uri”, Eugen Antal asigura încadrarea în timpul dat, iar Arthur Weber a fost evaluatorul general.


În cadrul ședinței, Remus Toderici, moderatorul ședinței, a avut trei invitate alături de care a dezbătut problematica gestionării emoțiilor în diferite situații și domenii: Anda Tămășanu, actriță la Teatrul Regina Maria, Bianca Malița, prima femeie magician din Europa și Cristina Pușcaș, istoric și muzeograf.

„Eu cred că vorbitul în public ar trebui să fie materie obligatorie în școli, sau măcar un opțional. Sunt convinsă că ar trebui să învețe oricine cum să vorbească în fața unei mulțimi sau măcar ar trebui să facă cursuri”, a subliniat Bianca Malița.

Fiecare dintre cele trei invitate are o experiență diferită, raportându-se diferit la vorbitul în public. Spre exemplu, actrița Anda Tămășanu consideră că vorbitul în public este foarte necesar deoarece oricine va ajunge, la un moment dat, să prezinte un proiect sau să susțină un discurs în public.

Ședințele Toastmasters sunt organizate în fiecare miercuri, de la ora 19:15, la etajul întâi, în sala Comuniteca, de la Magazinul Crișul. Clubul orădean, înfiinţat în 2013, după o reţetă internaţională, urmărește să ofere un cadru prietenos de învățare și dezvoltare a abilităţilor de comunicare şi de leadership, toate acestea ducând la dezvoltarea personală, profesională şi la creşterea încrederii în sine.

Antonia Alexandra SZABO, Jurnalism, An II

Distribuie informația
Alte știri