Publicul din Oradea, invitat la o întâlnire cu o parte din echipa filmului „Visul”, regizat de Cătălin Saizescu

„Visul” urmăreşte încercarea lui Alex (Vlad Logigan), un actor de provincie, de a pune în scenă piesa meşterilor din „Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare cu un grup de deţinuţi dintr-un penitenciar, în timp ce munca la teatrul la care lucrează e umbrită de pretenţiile unui regizor absurd (George Ivaşcu), iar relaţia cu iubita lui Carmen (Georgiana Saizescu) e în declin.

Inspirat de întâmplări reale, după un scenariu semnat de Gabriel Gheorghe („Groapa”), lungmetrajul „Visul” va ajunge în cinematografele din toată ţara începând cu 12 decembrie 2023, distribuit de Bold Film Studio. Biletele sunt disponibile din 30 noiembrie pe site-urile cinematografelor. Detalii pe: https://boldfilmstudio.ro/productii/visul/

Din distribuţia filmului mai fac parte: Gloria Găitan, Magda Catone, Adrian Nartea, Florin Piersic Jr., Valentin Teodosiu, Gabriel Spahiu, Cosmin Natanticu, Irina-Margareta Nistor şi mulţi alţii. Imaginea este semnată de Tudor Mircea RSC, montajul a fost realizat de Tudor Chivulescu, muzica originală este compusă de Alexei Ţurcan, iar scenografia îi aparţine Corinei Grămoşteanu.

Publicul din Oradea este invitat la o întâlnire cu o parte din echipa filmului pe 17 decembrie 2023, ora 18:30, la Oradea Palace Lotus Center. Proiecția va începe la ora 19:00 și va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu: regizorul Cătălin Saizescu, actorii Georgiana Saizescu, Magda Catone, George Ivașcu, Gloria Găitan, Ștefan Lupu.

„Fane Măreț”, personajul lui Serghei Mizil, este chiar „șeful deținuților” dintr-un penitenciar din provincie, un tip dur, analfabet, care dorește să evadeze și speră ca prin participarea sa la un spectacol de teatru, la un festival din București, să-și împlinească visul.

Silviu Mircescu („Clanul”, „Băieți deștepți”, „Vlad”) joacă rolul lui „Flaut”, un deținut care rupe sala de forță în două, homofob și violent, pe care dorul de fiul său îl motivează să învețe rolul din spectacol. Ștefan Lupu („De ce eu?”, „Hackerville”) este „Fundulea”, un tip sensibil și delicat, ostracizat de ceilalți deținuți pentru orientarea sexuală, care acceptă să-l joace pe Eroul îndrăgostit de Fane Măreț. Din grupul deținuților mai fac parte „Botișor” (Vlad Darius Crețan – NOSFE +), un tip cu înclinații muzicale care speră că bunica lui îl va vedea pe scenă și va fi mândră de el, „Blându”  (Mircea Drîmbăreanu), un fost asistent universitar cu care se comunică greu, dar  care e  mereu prezent „la datorie”, gata să se sacrifice pentru grup, și „Gutuie” (Nicodim Ungureanu), „Colonelul” lui Fane Măreț, eminența cenușie a grupului, care pune la cale evadarea.

Distribuie informația
Alte știri