Publicul meloman orădean va fi răsfățat cu „Armonii Boeme”

La Filarmonica de Stat Oradea se provomează în permanență, atât artiștii consacrați, cât și tinerii muzicieni care cuceresc treptat scene din ce în ce mai înalte la nivel artistic. Concertul „Armonii boeme” va avea loc joi, 18 mai, ora 19, la sala de concerte „Enescu-Bartók” și va aduce în fața publicului doi soliști, câștigători ai Concursului Internațional de Interpretare Instrumentală și Vocală de la Oradea, din anul 2022. Cornelius Zirbo la violoncel și Dominik Ilisz la pian, se vor afla pe scena Filarmonicii alături de dirijorul Romeo Rîmbu și Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea.

Repertoriul ales de aceștia se află în deplină armonie: Dvořák și Grieg. În muzică, armonia este un termen-cheie care definește o multitudine de conexiuni și care oferă apoi rezultatul obținut din aceste legături muzicale. De asemenea, termenul de „boem” caracterizează orice artist, fie el muzician, actor sau pictor. Muzica are nevoie de imaginație, visare, sensibilitate, dar și multe alte caracteristici care pot fi aduse împreună doar în firea unui artist boem, care le redă apoi publicului meloman.

„Armoniile boeme” se întruchipează în concertul orădean prin lucrările: „Dans slav nr. 2 în mi minor, op. 72” și „Concert pentru violoncel și orchestră în si minor, op. 104”, ambele fiind creații ale compozitorului ceh, Antonín Dvořák, iar „Concertul pentru pian și orchestră în la minor, op. 16” este compoziția norvegianului Edvard Grieg, apreciat pentru bogăția muzicii orchestrale și scriitura lirică a instrumentului-solist.

Distribuie informația
Alte știri