Puncte de prim ajutor, deschise în principalele vămi în minivacanţa de Rusalii

3.900 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere.

Întrucât în perioada mini vacanței se anunță temperaturi ridicate la nivelul întregii ţări, iar traficul la graniță se preconizează a fi intens, în principalele puncte de frontieră – Nădlac II, Borș, Giurgiu și Vama Veche, vor fi amplasate puncte de prim ajutor. Voluntari şi paramedici sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate, în caz de nevoie.

Din experienţa anilor anteriori, este preconizată o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei.  În funcţie de dinamica traficului, vor fi dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului.

Tot pentru fluidizarea traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale în incinta aeroporturilor, în zona terminalelor Schengen, polițiștii de frontieră vor efectua acțiuni polițienești punctuale pentru a verifica identitatea și situația legală a persoanelor.

Distribuie informația
Alte știri