Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bihor lanseaza, miercuri, o carte despre intelepciune. VIDEO

Hochma care în limba română este tradus prin termenul înțelepciune este titlul volumului pe care purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bihor, Claudiu Damian, il va lansa miercuri, 20 martie, de la ora 18 in Cetatea Oradea, corp E, (sala de deasupra Consulatului).

Cartea care reprezinta lucrarea de doctorat a fostului prezentator radio-Tv si a fost publicată la Editura Presa Universitară Clujeană a Universității Babeș-Bolyai


Lucrarea face o cercetare teoretică asupra noțiunii de înțelepciune în cărțile sapiențiale ale Sfintei Scripturi. Analiza este una exhaustivă, începând cu civilizația orientală (egipteană, mesopotamiană, asiro-babiloniană, sumero-akkadiană, siro-feniciană), filosofia antică grecească şi încheind cu textul biblic, cu referire specială la textele cu conținut sapiențial. Tema înțelepciunii este analizată din trei perspective: înţelepciunea omenească, înţelepciunea personificată, întelepciunea – ca atribut Dumnezeiesc.


„Surprinzător, cei care vor citi lucrarea vor putea descoperi că cele mai multe dintre citatele care vizează înțelepciunea sunt actuale pentru că surprind esențe pe care timpul nu are puterea de a le altera. Că ele pot fi folosite cu succes și astăzi și pot ajuta la dezvoltarea unui echilibru în lumea agitată în care trăim.”

Invitaţii evenimentului sunt pr.prof.univ.dr. Ioan Chirilă, preşedintele senatului Babeş Bolyai si moderatorul,  pr.conf.univ.dr. Miron Erdei, Universitatea din Oradea.

Distribuie informația
Alte știri