Rabla Clasic și Rabla Plus. O nouă sesiune din 13 mai

Administrația Fondului pentru Mediu a reconfigurat etapele de desfășurare pentru Rabla Clasic și Rabla Plus, ca urmare a modificării softului de înscriere în cadrul celor două programe, pentru a veni în sprijinul solicitanților care vor să obțină finanțare. 

Potrivit noului calendar, în perioada 13-31 mai 2022, se va desfășura prima sesiune din noua configurație, timp în care persoanele fizice se vor putea înscrie în cadrul celor două programe prin intermediul dealerilor autorizați, iar persoanele juridice vor putea depune dosarele de finanțare prin accesarea aplicației informatice puse la dispoziție de AFM, precizează Ministerul Mediului într-un comunicat pe site.

Tot pentru facilitarea obținerii finanțării, bugetele alocate persoanelor juridice în Programele Rabla Clasic și Rabla Plus vor fi divizate, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice urmând a beneficia de sume dedicate acestora, ținând cont de procedurile de achiziție publică pe care entitățile respective trebuie să le desfășoare.

În plus, AFM a desfășurat o analiză a celor două programe, de la demararea acestora, în anul 2020, până în prezent și a identificat sume neutilizate, care pot fi puse la dispoziție pentru noile sesiuni de înscriere.

Calendarul de desfășurare a sesiunilor de înscriere în cadrul celor două programe și sumele alocate pentru fiecare categorie de solicitanți sunt disponibile pe site-ul AFM.

Distribuie informația
Alte știri