RABLA LOCAL, amânat din nou. Vezi pentru ce dată e anuntaţă lansarea programului

Prima ediţie a programului „Rabla local”, prin care cetăţenii îşi vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei, a fost din nou amânată.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță amânarea lansării Programului privind casarea autovehiculelor uzate pentru data 11 noiembrie 2022.

Conform AFM, lansarea programului a fost amânată pentru perioada 11 noiembrie 2022, ora 10.00 – 30 decembrie 2022, ora 14.00.

Crearea conturilor de utilizator în aplicația informatică de către solicitanții unități administrativ-teritoriale se va putea realiza începând cu data de 7 noiembrie 2022.

Conturile create și utilizate pentru înscrierea în cadrul Programului Iluminat public, Programului Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități, Programului Eficiență energetică în clădirile publice, Programului Rabla Clasic și a Programului Rabla Plus rămân valabile și pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanțare pentru Programul privind casarea autovehiculelor uzate, anunță AFM.

80% din buget va fi suportat de către minister, prin Fondul pentru Mediu, şi 20% de către autoritatea publică locală.

Programul se va desfăşura prin autorităţile publice locale, aşa că cetăţenii doritori trebuie să meargă la primărie şi să depună acolo dosarele pentru înscrierea în program. Sperăm să casăm prin acest program, anul acesta, undeva în jur de peste 20.000 de autovehicule vechi

Distribuie informația
Alte știri