Rabla pentru Electrocasnice are un buget de 100 de milioane de lei. Vezi ce noutăți sunt

Foto: monitorcj.ro

Prima sesiune a programului Rable pentru Electrocasnice începe pe 17 iunie, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna. Bugetul programului pentru acest an este de 100 de milioane de lei.

„Va fi în derulare un program pentru trei categorii de electrocasnice, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere, într-o primă etapă. În etapa a doua o să existe laptori și tablete, fără televizoare în 2022. Aparatele de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare vor fi în a treia etapă.

Vor fi două sesiuni de depunere de solicitări, iar cei care au conturi de beneficiari în 2021 nu trebuie să se mai înscrie o dată în aplicație.

Potrivit lui Tanczos Barna, voucherele emise vor trebui valorificate în șapte zile, în loc de 15 zile, iar valoarea acestora a rămas la același nivel ca în 2021.

„Televizoarele le-am eliminat pentru că riscam să transformăm acest program în Rabla pentru televizoare. Cred că anii trecuți am asigurat un sprijin suficient de mare pentru televizoare”, menționează ministrul Mediului.

Distribuie informația
Alte știri