Radiografia Smart City Romania. Unde e Oradea in topul oraselor inteligente

<a href="https://pixabay.com/users/geralt/">geralt</a> / Pixabay

Un integrator de soluţii inteligente la cheie a realizat o radiografie a proiectelor Smart City din România. Potrivit studiului pilor realizat de Vegacomp consulting în ultimii trei ani s-au înregistrat foarte multe progrese la nivel local, iar piaţa de Smart City a ajuns să depășească 216 proiecte, cu o valoare estimată la peste 30 milioane de Euro în decembrie 2017.

Topul primelor zece orașe, în funcție de numărul de proiecte în plan,în curs de implementare sau livrate este condus de Alba Iulia, cu 72 de proiecte, iar pe locul 2 este Oradea cu 20 de proiecte smart.


Cele mai populare soluții Smart City identificate în România includ: iluminatul stradalcu LED (recunoscut ca fiind prima soluţie Smart City scalabilă lanivel global), smart parking, monitorizarea video si furnizarea deservicii publice de WiFi, urmate, pe termen mediu, de sisteme de management al traficului, management al deșeurilor și diferiti senzori, cum ar fi cei de mediu, folosiți pentru monitorizarea calităţii aerului.


Sursa de finanțare pentru proiectele Smart City implementate până în prezent în Oradea este bugetul local, dar in alte orase din tara au inceput sa investeasca si companiile locale in astfel de proiecte. Sursa:  RADIOGRAFIA SMART CITY ROMÂNIA

Distribuie informația
Alte știri