Radu Drăguşin a semnat un contract cu Tottenham Hotspur. A devenit cel mai scump fotbalist român din istorie

Foto: Tottenham Hotspur

Fundaşul internaţional român Radu Drăguşin a semnat un contract valabil până în 2030 cu Tottenham Hotspur, urmând să poarte tricoul cu numărul 6, a anunţat clubul englez de fotbal pe site-ul său oficial.

Născut în capitala României, Bucureşti, fundaşul central şi-a petrecut primii ani ai carierei la echipele locale Sportul Studenţesc şi Regal Sport Bucureşti, înainte de a se muta în Italia, în 2018, pentru a se alătura clubului Juventus. Ajuns la Bătrâna Doamnă la vârsta de 16 ani, Radu a progresat rapid la echipele de juniori ale torinezilor, ajungând la echipa Under-23, care evoluează în Serie C, la vârsta de 17 ani, înainte de a-şi face debutul profesionist şi european la 18 ani, în decembrie 2020, evoluând din postura de rezervă în victoria cu 3-0 a lui Juve în faza grupelor UEFA Champions League împotriva formaţiei Dinamo Kiev, scrie clubul londonez.

Tottenham aminteşte, totodată, de debutul lui Radu Drăguşin în Serie A şi apoi de împrumutul acestuia la Sampdoria, pentru care a disputat 15 meciuri, înainte de a semna cu Salernitana, la începutul lui 2022, echipă pe care a ajutat-o să evite retrogradarea.

Fotbalistul român a ajuns apoi, tot sub formă de împrumut, în sezonul 2022/2023, la formaţia Genoa, aflată în Serie B la momentul respectiv, contribuind la revenirea acesteia în elita fotbalului italian. „Grifornii” au decis să-l transfere definitiv pe Radu Drăguşin de la Juventus Torino, iar românul a confirmat aşteptările, fiind unul dintre jucătorii de bază ai lui Genoa în acest sezon.

Pe plan internaţional, după ce a avansat în cadrul echipelor de juniori şi tineret ale României, jucătorul în vârstă de 21 de ani a primit prima sa convocare la selecţionata de seniori în martie 2022 şi a debutat în aceeaşi lună într-un meci amical cu Grecia, jucând alături de Vlad Chiricheş (fost jucător la echipa londoneză – n.red) în centrul apărării. El a adunat până în prezent 13 selecţii, adaugă Tottenham,

Conform BBC, valoarea transferului lui Radu Drăguşin de la Genoa la Tottenham se ridică la 25 de milioane de lire sterline (29 milioane euro), el fiind astfel cel mai scump jucător român, depăşindu-l pe Adrian Mutu, achiziţionat de Chelsea de la Parma în 2004 pentru 19 milioane de euro.

Tottenham l-a cedat sub formă de împrumut la Genoa, pentru restul sezonului, pe fundaşul Djed Spence, în cadrul transferului lui Radu Drăguşin.

Distribuie informația
Alte știri