Raed Arafat: Avertisment legat de explozia de cazuri de COVID

Foto: wall-street.ro

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a avut o primă reacție după ce a fost înregistrat un record de cazuri noi de COVID-19, respectiv 555.

Raed Arafat a declarat că sunt mai multe motive pentru care suntem aici: ”Lipsa respectării unor reguli de către o parte a populației e un motiv, poate și de către unii operatorii economici, ducând la o creștere continuă prin transmitere comunitară. Creșterea e semnificativă, e continuă, trendul e în creștere, nu e o singură zi, singura soluție e ca populația să se convingă că trebuie să respecte regulile și să nu asculte toate campaniile care-o îndeamnă să nu le respecte. Sunt probleme serioase care vor duce la creștere mai departe a acestor cazuri. Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii care urmăresc situația, dacă lumea nu începe să respecte mai mult regulile și să-i respecte și pe cei care le respectă la acest moment și să facă la fel ca ei, riscul de a continua să crească e destul de serios, da”. 

Șeful DSU a acuzat campaniile negaționiste care susțin că virusul nu există, dar și campaniile care transmis cetățenilor că au libertatea de a-și scoate masca, folosind ideea libertății individuale. 

Distribuie informația
Alte știri