Raed Arafat: Cazurile existente de COVID – 19 sunt mult mai multe decât cele confirmate

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat afirmă că în România, la fel ca în orice ţară cu transmitere comunitară a virusului SARS-Cov-2, numărul cazurilor de îmbolnăvire este „cu mult mai mare” decât cazurile diagnosticate.

„Sunt mulţi simptomatici uşor şi asimptomatici, ăsta e şi motivul pentru care am recomandat să poarte masca, pentru că nu ai cum să ajungi să confirmi toate cazurile, este imposibil dar clar că trebuie crescut numărul testelor. Lucrurile vor deveni mai uşoare pe parcurs, depinde acum şi cum evoluează lucrurile” a afirmat Raed Arafat sâmbătă seară, la Digi 24.

Pe de altă parte, acesta a precizat că în România nu a trecut perioada cea mai dificilă în ceea ce priveşte gestionarea epidemiei.

„Va trebui să înţelegem că va fi o perioadă ca în război pentru că va creşte încă numărul înainte să scadă. (…) Este posibil ca numărul pacienţilor de terapie intensivă să fie în creştere şi nu în scădere în perioada următoare” a subliniat Arafat.

El a precizat că perioada grea despre care susţine că urmează depinde foarte mult de comportamentul populaţiei, spunând că impactul major este pe secţiile de terapie intensivă şi la unităţile de primiri urgenţe care au paturi ATI.

Distribuie informația
Alte știri